طبعا كل أم بتكون محتاره هتأكل طفلها أيه النهارده
أنا هقولكم على اكلات سريعه ومفيده
أنا هقولكم على اكلات سريعه ومفيده
ياريت اللى عندها أى فكره جديده تقولها علشان كلنا نستفيد.
*هذه الأكلات تفيد من سن 7أو 8 شهور فيما فوق..ويارب الموضوع يعجبكم
1)طبعا ....شوربة الخضار وهى مكونه فقط من بطاطس وكوسه وجزر وملح بسيط وممكن تضربيها فى الخلاط.
2)سيريلاك بالقمح وهو أحلى من أى نوع سيريلاك بأضافات أخرى لكن ممكن أنتى تضيفى عليه أى أضافات مثلا:
-مكن تسلقى التفاح جيدا بقشره وبعد النضج تتم أزالت القشروتهرس جيدا بالشوكه ويضاف اليها قليل من الحليب والسيريلاك.
- ممكن الفراوله تضربيها فى الخلاط وتسخنيها وتضيفى عليها السيريلاك.
3)الجزر: يتم سلقه جيدا ثم يضرب فى الخلاط باللبن وعسل أبيض ويراعا الا يكون الخليط سميكا أو خفيف,ويمكن سلق الجزر وبعد السلق يضاف اليه عصير البرتقال ويضرب هذا الخليط معا فى الخلاط ثم يوضع على نار منخفضه ويوضع السكر ونذيب قليل من النشا فى 2 ملعقة مياه وتوضع مع الخليط مع أستمرار التقليب حتى يغلظ قوامه ثم توضع الفانيليا.
4)الموز: يتم هرسه بالشوكه جيدا مع أضافة القليل من اللبن ولو خفيف نضع سيريلاك.
5)الفراوله: يتم ضربها فى الخلاط مع اضافة السكر وتوضع على النار ونذيب القليل من النشا فى 2 ملعقة مياه مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ويمكن وضع فانيليا .ويمكن فعل ذلك فى عصير البرتقال .
وطبعا معروف الزبادى بالعسل أو ببسكوته , والبسكويت باللبن, والجبنه النستو, ورز باللبن.
6)البيض: يتم سلق البيض ونأخذ الصفار ويتم وضعه على بطاطس مهروسه مع رشة ملح صغيره.
*مستنيه رأيكم وتجاربكم فى هذا الموضوع وكمان مستنيه أفكار جديده وبالهنا والشفا*
*هذه الأكلات تفيد من سن 7أو 8 شهور فيما فوق..ويارب الموضوع يعجبكم
1)طبعا ....شوربة الخضار وهى مكونه فقط من بطاطس وكوسه وجزر وملح بسيط وممكن تضربيها فى الخلاط.
2)سيريلاك بالقمح وهو أحلى من أى نوع سيريلاك بأضافات أخرى لكن ممكن أنتى تضيفى عليه أى أضافات مثلا:
-مكن تسلقى التفاح جيدا بقشره وبعد النضج تتم أزالت القشروتهرس جيدا بالشوكه ويضاف اليها قليل من الحليب والسيريلاك.
- ممكن الفراوله تضربيها فى الخلاط وتسخنيها وتضيفى عليها السيريلاك.
3)الجزر: يتم سلقه جيدا ثم يضرب فى الخلاط باللبن وعسل أبيض ويراعا الا يكون الخليط سميكا أو خفيف,ويمكن سلق الجزر وبعد السلق يضاف اليه عصير البرتقال ويضرب هذا الخليط معا فى الخلاط ثم يوضع على نار منخفضه ويوضع السكر ونذيب قليل من النشا فى 2 ملعقة مياه وتوضع مع الخليط مع أستمرار التقليب حتى يغلظ قوامه ثم توضع الفانيليا.
4)الموز: يتم هرسه بالشوكه جيدا مع أضافة القليل من اللبن ولو خفيف نضع سيريلاك.
5)الفراوله: يتم ضربها فى الخلاط مع اضافة السكر وتوضع على النار ونذيب القليل من النشا فى 2 ملعقة مياه مع التقليب المستمر حتى يغلظ القوام ويمكن وضع فانيليا .ويمكن فعل ذلك فى عصير البرتقال .
وطبعا معروف الزبادى بالعسل أو ببسكوته , والبسكويت باللبن, والجبنه النستو, ورز باللبن.
6)البيض: يتم سلق البيض ونأخذ الصفار ويتم وضعه على بطاطس مهروسه مع رشة ملح صغيره.
*مستنيه رأيكم وتجاربكم فى هذا الموضوع وكمان مستنيه أفكار جديده وبالهنا والشفا*