منتدى المحبة

مقلوبة الباذنجان 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مقلوبة الباذنجان 829894
ادارة المنتدي مقلوبة الباذنجان 103798

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى المحبة

مقلوبة الباذنجان 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا مقلوبة الباذنجان 829894
ادارة المنتدي مقلوبة الباذنجان 103798

منتدى المحبة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى المحبة

تاشيرة دخول الي الروشنة







2 مشترك

    مقلوبة الباذنجان

    avatar
    Um Samy
    Admin
    Admin


    مزاجمقلوبة الباذنجان Up66f6b0d32f
    انثى
    عدد المساهمات : 545
    تاريخ التسجيل : 07/04/2009

    مقلوبة الباذنجان Empty مقلوبة الباذنجان

    مُساهمة من طرف Um Samy السبت 27 يونيو - 17:05:16

    مقلوبة الباذنجان 38911

    مقلوبة الباذنجان 38912

    المقادير:

    كوب و نص رز
    3 كوب ماء
    واحد و نص بذبجان
    ¼ معلقه شاي قرفة
    ¼ معلقة شاي فلفل
    ملح
    ¼ كركوم
    شطة
    ورق اللوري
    300 جم من اللحم المفروم
    بصلة كبيره مفرومه ناعمه
    سمنه او زبدة ( انا استخدمت الذبدة)
    زيت لقلي البذنجان

    الطريقة:

    1-قشري
    البذنجان و قطعية شرائح طولية سمك الواحده 1 سم ( انا الصراحة مش بقشر
    البذنجان كله يعني اقشر حتة و اسيب حته ...لاني عرفت ان هنا في ايطاليا
    عشان البذنجان ميتحرقش و ميشربش زيت كتير مش المفروض اقشره كله...ديه
    معلومه و حبيت اقولهالكم) رشي عليه ملح و سيبه نصف ساعه و بعد كدة
    اغسليه.....ثم اقليه ....و ضعيه علي ورق ليشرب الزيت

    2-ضعي جزء بسيط من
    الزيده از السمن علي النار و شوحي البصل المفروم ثم ضعي اللحم ثم الشطه
    +الملح+ الفلفل الاسود+القرفة+الكركوم+ورقة اللوريو قلبيه جيدا الي ان
    ينضج.

    3-انقعي الرز في الماء
    4-في وسط قعر القدر ضعي جزاء من اللحم المفروم و احتفظي بالباقي
    5-رتبي البذنجان علي جوانب القدر و فوق اللحم
    6-ضعي باقي اللحم فوق البذنجان
    7-صفي الرز من الماء و ضعية فوق اللحم
    8-ضيفي 3 اكواب من الماء الي الرز( ممكن تحتاجي اقل من 3 اكواب الماء )ضفيه حبه حبه عشان ترتيبك للطبق ميبوظش
    9-ضعي القدر علي نار حتي تغلي الماء و يتشرب الرز الماء
    ثم ضعيه علي نار هادئه الي ان ينضج الرز
    10-ضعي طبق اكبر من القدر فوق القدر و اقلبيه هيبقي الرز تحت و اللحمه فوق
    11-حمري اللوز في قليل جدا من الزيت و ضفيه فوق طبق التقديم.

    مقلوبة الباذنجان 38910

    مقلوبة الباذنجان 38913

    مقلوبة الباذنجان 38914

    مقلوبة الباذنجان 38915
    tweety
    tweety
    مشرفة
    مشرفة


    انثى
    عدد المساهمات : 506
    تاريخ التسجيل : 11/04/2009

    مقلوبة الباذنجان Empty رد: مقلوبة الباذنجان

    مُساهمة من طرف tweety الإثنين 29 يونيو - 7:13:38

    KL KL KL

    HH HH HH

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 22 نوفمبر - 21:05:29