ماكولات شم النسيم
طريقة عمل الفسيخ و السردين
المقادير
بالنسبه للفسيخ
كيلو سمك بوري طازج
ملح خشن
علبة محكمت الغلق
الطريقة
تجبي البوري وتغسليه كويس بالميه بس والسمكه سليمه يعني ولا تقشرها ولا
تفتحي بطنها وبعدين تجبي القلب وتحطي جوه كيس بلاستيك بس يكوت كبير شويه
رصي البوري جو الكيس بحيث تحطي طبقه سمك وطبقه ملح خشن وهاكذا لحد متخلصي
الكيه اربطي الكيس كويس وحطي عليه اي حاجه تقيله يعني مثلا قطعه خشب او
رخام وبعدين غطي العلبة وسبيه لمده اسبوعين ومتحوليش تفتحي عليه خالص وبعد
الاسبوعين كليه بالهنا والشفا احلي فسيخ من اديكي
بالنسبه لسردين نفس الطريقه بس في اختلاف انه بياخد 10 ايام بس مش 15 زي الفسيخ
ملحوظة ممكن نحط شطه كمون اي توابل براحتنا
طريقة عمل الفسيخ و السردين
المقادير
بالنسبه للفسيخ
كيلو سمك بوري طازج
ملح خشن
علبة محكمت الغلق
الطريقة
تجبي البوري وتغسليه كويس بالميه بس والسمكه سليمه يعني ولا تقشرها ولا
تفتحي بطنها وبعدين تجبي القلب وتحطي جوه كيس بلاستيك بس يكوت كبير شويه
رصي البوري جو الكيس بحيث تحطي طبقه سمك وطبقه ملح خشن وهاكذا لحد متخلصي
الكيه اربطي الكيس كويس وحطي عليه اي حاجه تقيله يعني مثلا قطعه خشب او
رخام وبعدين غطي العلبة وسبيه لمده اسبوعين ومتحوليش تفتحي عليه خالص وبعد
الاسبوعين كليه بالهنا والشفا احلي فسيخ من اديكي
بالنسبه لسردين نفس الطريقه بس في اختلاف انه بياخد 10 ايام بس مش 15 زي الفسيخ
ملحوظة ممكن نحط شطه كمون اي توابل براحتنا
__________________